Burgemeester van Herk-de-Stad start XII werken

vrijdag 5 juli 2019 - 12:25
Jasmien Leboy
Bert Moyaers, burgemeester van Herk-de-Stad
Foto: Radio 2
Bert Moyaers, de burgemeester van Herk-de-Stad, wil als nieuwe burgemeester zijn administratief personeel en gemeentelijke arbeiders beter leren kennen. Daarom gaat hij twaalf inleefstages met hen aan. Vandaag werkt hij mee op de technische buitendienst.

"Het personeel is het kloppend hart van ons stadsbestuur", dacht Bert Moyaers, de burgemeester van Herk-de-Stad. Daarom spoorde hij alle stadsdiensten aan om een vacature voor hem uit te schrijven, zodat hij enkele dagen met hen kon meedraaien en kijken wat zij iedere dag doen.

Gepaste outfit

De dag van de burgemeester begon al vroeg, om half zeven. Hij kreeg een oranje werkbroek, T-shirt en handschoenen en kon meteen aan de slag. "Gisterenavond was er een concert in het park Olmenhof. We hebben dus vanmorgen de tenten, het podium en de dansvloer opgeruimd", vertelt Moyaers. "We zijn ook materiaal gaan leveren voor een straatfeest en daarna heb ik de toiletwagen mee uitgekuist. Nu ben ik hier klinkers aan het leggen en straks ga ik nog hagen scheren. Dat wordt de grootste uitdaging, denk ik."

Niet te onderschatten

De burgemeester probeert met alle diensten een uurtje mee te lopen, zodat hij een goed beeld krijgt van wat het gemeentepersoneel elke dag doet. "Er zijn toch wel heel wat karweien die niet onderschat mogen worden", gaat de burgemeester verder. "Als je een hele dag stenen moet oprapen of op je knieën moet zitten, dat voel je toch. Dat is niet iets om een hele dag mee bezig te zijn."

Gewaardeerd

Dat de burgemeester een dag kwam meehelpen, werd door het personeel van de technische buitendienst zeker gewaardeerd. "Heel fijn. Dat doen er niet veel", aldus een van de arbeiders. "Ik vind eigenlijk ook dat hij het vrij goed doet", vult een andere aan. "Ik had het niet verwacht en vind het een mooie geste dat hij dit wil doen."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!