Buurt boos om uitbreidingsplannen Hengelhoef

vrijdag 17 november 2017 - 06:47

Twee maanden geleden keurde de provincie de plannen voor domein Hengelhoef in Houthalen-Helchteren goed. Daar zouden honderden campingplaatsen, appartementen en een hotel bijkomen. De buurt vindt de uitbreiding te groot.

De buurtbewoners dienen nu een gezamelijk bezwaar in tegen de plannen. Ze zijn vooral niet te spreken over de uitbreiding van de camping, waar bijna 900 plaatsen bijkomen. Er komen ook 800 appartementen en een hotel bij, waardoor er op topdagen tot 12000 mensen kunnen verblijven. Teveel allemaal vindt Hans Peschl van het actiecomité: "Uitbreiding kan, die ondernemers moeten ook tevreden gesteld worden, maar we willen een deftige recreatieve invulling van een fatsoenlijke kwaliteit." 

 

De camping komt bijna tot in de tuinen, en dat is voor vele buurtbewoners een doorn in het oog. Liliane De Vadder: "Uiteindelijk zitten ze tot tegen de tuinen van de mensen met hun uitbreiding.  Dat kan toch allemaal niet. En als ik vanop mijn balkon op de camping kan kijken, dan kunnen ze vanop de camping ook naar mijn balkon kijken."
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!