Campenaerts oefende voor recordpoging bij Bike Valley in Beringen

dinsdag 16 april 2019 - 07:34
Hanne De Tant
windtunnel, fiets
Bron: Belga
Victor Campenaerts wil vanavond het wereldduurrecord van Bradley Wiggins verbeteren. Bij Bike Valley in Beringen gaan ze de wereldrecordpoging met argusogen volgen.

Campenaerts spendeerde in de aanloop van zijn recordpoging uren in de windtunnel van Flander's Bike Valley in Beringen. Hij deed daar enkele testen om zijn aerodynamica en houding te perfectioneren. Harm Ubbens van BikeValley: "In de winter hebben we zijn positie getest om te kijken hoe we deze het best konden verbeteren. Het is namelijk enorm belangrijk om zo min mogelijk energie kwijt te raken en zo snel mogelijk te gaan. Ook zijn helm en stuur werden geoptimaliseerd. Victor is nu zeker klaar om aan de start te staan."

Windtunnel

Zo'n windtunnel is een lange, rechte buis met ventilatoren aan de achterzijde die de wind door de buis heen zuigen. In het testgedeelte zelf van de windtunnel staat de testpersoon, Victor in dit geval. "We kunnen de snelheid van de lucht instellen", zegt Harm Ubbens. "Het is dus een gecontroleerde luchtstroom. Victor voelt zich volledig thuis op zijn fiets dus ik schat zijn kansen heel positief in. Op dit moment is hij in mijn ogen zelfs de beste renner."

Live recordpoging

Bij Bike Valley zal vanavond een groot scherm staan waar ze de recordpoging live gaan uitzenden. Vanaf 18 uur is iedereen welkom om Victor een hart onder de riem te steken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!