Chinezen laten proeven van Conference peren

zondag 17 november 2019 - 16:16
Christine Peeters
Foto: Radio 2
Op maandag 18 november geeft Prinses Astrid in China het startschot van de grootste Belgische economische missie ooit. Groente- en fruitveiling BelOrta reist mee om de Limburgse Conference-peer in de schijnwerpers te zetten bij het Chinese publiek.

Na de Russische boycot was het belangrijk om nieuwe exportgebieden te zoeken. De fruitveiling van BelOrta vond een nieuw afzetgebied in China. "Ondertussen exporteren we tussen 5 en 6 miljoen kilo Conference peren naar China", zegt Jo Lambrecht van BelOrta. "De bedoeling is om dat aantal nog meer omhoog te krijgen."

Contacten onderhouden

De contacten daar onderhouden is belangrijk om nog meer peren naar daar te exporteren, zegt Jo Lambrecht van BelOrta: "We zien een aantal supermarkten en importeurs. Wij exporteren op dit moment al peren naar China en die importeurs verdelen ze over 25 steden. Maar het is altijd interessant om die mensen ter plaatse te kunnen spreken."

Gekke vorm

Wij kennen de Conference-peer natuurlijk heel goed, maar voor veel buitenlandse consumenten is dat anders. "Een Conference peer is wat langer van vorm en andere peren zijn vaak ronder", gaat Jo Lambrecht verder. "We moeten vaak veel energie steken om die buitenlandse consumenten onze peer te laten kennen en dat doen we aan de hand van proeverijen. Dan zijn ze snel verkocht!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!