COLUMN: Brief aan Jolien van Temptation Island

zaterdag 8 april 2017 - 07:21
Presentatrice van het middagprogramma Eva Droogmans geeft af en toe haar ongezouten mening over het dagelijkse leven en wat haar opvalt. Hier een column over Temptation Island.

Lieve Jolien

Ik had zo met je te doen gisteravond bij het laatste kampvuur. Maar tegelijk wilde ik ook hard aan die mooie lange blonde haren van je trekken.

Door u is alles verpest kreeg je te horen van de liefde van je leven. Je grote bruine ogen keken hem vragend aan. Je had gekust met de andere meisjes én Karim. Onverteerbaar voor Herbert en dus ging de deur definitief dicht. Ik zag de grond onder je voeten wegzakken. Ik voelde jouw wanhoop tot in mijn veilige, knusse zetel. Zes jaar weggooien voor wat jeugdig geflirt? Dat leek buiten proportie en dus probeerde je Herbert te wijzen op zijn aandeel in het verhaal.

Heb je geneukt, Herbert? Zijn onverschillige blik zei voldoende. En dan? Je weet hoe ik ben, ik ben een wraaknemer. En daar stond je. Want je weet inderdaad hoe hij is. Een macho die de scheve schaatsen aan mekaar rijgt, maar van zijn vast lief kuisheid verwacht. Zijn spelregels zijn de jouwe niet.

Je leek nog even van je af te bijten door je tranen heen. Je werd zelfs een beetje cynisch en ik zat vanuit mijn zetel stilletjes voor je te supporteren. Maar toen kwam het. Het spijt mij zo. Ik wil hem voor altijd! Toen ben je mij verloren, Jolien. Zelfs mijn man rolde van pure verbazing bijna op de grond. Zoveel naïviteit, zoveel blinde liefde, dat konden we niet plaatsen. Dat is gewoon dom. Wat draagt Herbert bij aan jouw leven buiten veel hartzeer? Je wilde zelf nog even alle meisjesnamen opsommen die de voorbije zes jaar jullie relatie bedreigden. Maar Herbert zat vast in zijn eigen grote gelijk. Jolien, ik ga even hard zijn want ik denk dat je dat nodig hebt. Je hebt met Herbert de lotto NIET gewonnen. Hij is een volbloed alfamannetje dat zijn vrouwen graag klein en dom houdt. En jij laat dat toe, Jolien…

Herbert zelf bleef als een mantra herhalen dat dit alles jouw fout was en dat jouw misstappen op beeld waren vastgelegd voor de eeuwigheid. Jouw weerwoord ging verloren. Ik had die onnozele pet van Herberts hoofd gerukt en hem een stomp in zijn kl*ten gegeven. Maar jij deed niks, jij verdronk.

Ik hoop dat ik volgende week beelden van een herboren Jolien zal zien. Van een zelfverzekerde frisse vrouw die zich niet meer laat beknotten. Maar de teaser en enkele gelekte foto’s op Facebook doen mij het ergste vermoeden. Herbert heeft jou vergeven (hoe sympathiek van hem) en jij hebt zijn voeten gekust.

Uit pure, blinde liefde. 

 

 

 

Meest gelezen:

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!