Crevits schort steun aan Genks bedrijf op nadat er 20 Chinezen zijn opgepakt

donderdag 5 december 2019 - 08:34
Hilde Lieten
foto: vrt
De nieuwe blikjesfabriek Benepack Belgium in Genk krijgt voorlopig geen financiële steun van de Vlaamse regering. Dat heeft Vlaams minister Crevits beslist. Het ging om 3 miljoen euro. Dinsdag zijn in de fabriek aan de Henry Fordlaan twintig Chinezen opgepakt. Die hadden geen werkvergunning.

De Chinezen die dinsdag bij Benepack in Genk zijn opgepakt, waren hoogopgeleide mensen die hier waren voor de opstart van het bedrijf. Maar ze hadden daarvoor enkel een toeristenvisum en geen werkvergunning. Minister Hilde Crevits schort daarom de beloofde steun op.   

Voorlopige maatregel

"We moeten nu wachten tot er duidelijkheid is over wat er aan de hand is", zegt Crevits. "Voor China bestaat een uitzonderingsregeling waardoor je in enkele dagen een vergunning kunt krijgen voor zo'n situatie. Dit had makkelijk in orde kunnen gebracht worden. We schorten daarom de uitbetaling van de steun op tot we precies weten wat er aan de hand is. Is er geen probleem, dan kan de samenwerking gewoon voortgezet worden. Ik hoop trouwens dat dat het geval zal zijn, want het gaat om een mooi project met ook opleidingen en werkgelegenheid", besluit Crevits. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!