Criminaliteit op school

vrijdag 8 februari 2019 - 15:26
Fred Breuls
foto: Pexels
Wat doe je als je een leerling betrapt op een strafbaar feit, zoals bijvoorbeeld het bezit van drugs? Vandaag is in Sint-Truiden opnieuw een scholenprotocol ondertekend dat daarop een antwoord moet geven.

Het protocol is een handleiding voor een secundaire school zodat die weet wanneer de politie of het parket moet worden ingeschakeld. En zo'n doorgedreven samenwerking is nodig, vinden ze in Sint-Truiden. Catharina Peersman, directeur van het Sint-Aloysiuscollege in Zepperen: “We moeten ons geen illusies maken: drugs zijn er overal. Mensen kunnen er heel makkelijk aan geraken. Maar het gaat ook over cyberpesten en digitale media, alles waar onze jongeren mee in aanraking komen. Ze zien allerlei soorten videoclips en veel naakt op tv. We willen daar verantwoord mee omgaan.”

Wij doen ook controles met drugshonden.

Korpschef Steve Provost

Het scholenprotocol bestaat al 12 jaar en zorgt ervoor dat er sneller kan worden ingegrepen. Scholen weten nu beter hoe ze met criminaliteit moeten omgaan. Steve Provost, korpschef van de politie: “Het is heel veilig op school. Maar we willen ook preventief werken met bijvoorbeeld uiteenzettingen in de klas over de gevaren van drugs. En we doen ook controles met drugshonden in de school, zoals afgelopen week nog. Ook dat is een vorm van preventie.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!