"De mensen worden almaar meer uitgeperst"

vrijdag 9 november 2018 - 08:07
Ilse Suffeleers
De staking bij Bpost is aan z'n derde dag toe. Vandaag staken de postbodes, ook in Limburg dus. Het kan wél zijn dat je een krant in je brievenbus vindt, omdat er enkele werkwilligen zijn.

In Hasselt bijvoorbeeld staakt de grote meerderheid van de postbodes, maar er zijn enkele mensen die wèl werken. Er wordt dus een beetje post bedeeld. "Er zijn kranten, maar beperkt, en de mensen die werken gaan de hele dag kranten mogen uitreiken, maar we denken niet dat alle kranten bedeeld zullen raken, net zo min als de pakketten en spijtig genoeg ook de rouwbrieven."

Te hoge werkdruk

Ook de postbodes protesteren tegen het tekort aan personeel en de te hoge werkdruk. "De mensen worden alsmaar meer uitgeperst, en ze willen ons blijven uitpersen, terwijl het eigenlijk al helemaal op is" klinkt het bij de ene. En bij de andere:  "Mensen die 6 dagen op 7 moeten werken, en dan dagen van 9 tot 10 uur, dat is niet houdbaar." 

De staking bij Bpost duurt normaal nog tot dinsdag. Intussen zitten bonden en directie wel rond de tafel om een oplossing voor het conflict te vinden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!