De Woodstockboom van Hechtel

woensdag 14 augustus 2019 - 14:44
Daan Masset
Foto: Radio 2
Een groep jongeren hield 50 jaar geleden bijeenkomsten aan 'hun eigen Woodstockboom'.

Het is deze zomer 50 jaar geleden dat Woodstock plaatsvond, het grote festival in Amerika dat symbool staat voor de hippietijd. 

Een groepje jonge vrienden uit Hechtel raakte helemaal in de ban van die sfeer en hield zelfs bijeenkomsten bij hun eigen Woodstockboom in de duinen. Johan Smeets is één van hen en haalt herinneringen op aan die fijne tijd.

"We wisten eigenlijk pas enkele maanden na het festival wat er daar op Woodstock precies gebeurde. Dat was ongelooflijk toen we de beelden zagen. Het was een andere wereld die voor ons open ging. Zoiets hadden we nog nooit gezien."

Johan en zijn vrienden verzamelden in die tijd rond een dikke dennenboom in de duinen van Hechtel. Omdat ze zo onder de indruk waren van het Amerikaanse muziekfestival, hadden ze het over 'de Woodstockboom'.

"We waren toen ongeveer 15 jaar en iedereen wist precies waar er afgesproken werd. Er werd ook muziek gemaakt en gezongen, want we keken op naar de Woodstock-artiesten. Het was een prachtig gebied om ons te amuseren."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!