Doe het zelf: tips tegen wateroverlast

donderdag 14 december 2017 - 12:37
In heel Vlaanderen zijn er door regen en smeltende sneeuw heel wat straten en kelders ondergelopen. En ook in Limburg kreeg de brandweer oproepen voor wateroverlast. Om te voorkomen dat je te maken krijgt met wateroverlast, kan je zelf een aantal maatregelen nemen.


Vooral de brandweerzones Zuid-West Limburg en Oost-Limburg kregen oproepen over onder water gelopen straten en kelders. Hier en daar was er door de storm ook een boom omgevallen. De meeste oproepen kwamen uit de regio Genk - Houthalen. Vaak is het natuurlijk overmacht maar je kan ook zelf een paar dingen doen om wateroverlast te voorkomen!

Putjes

Zorg ervoor dat de putjes in je straat niet verstopt zijn met bladeren. Je kan heel eenvoudig met een borstel de putjes geregeld vrij maken. Eigenlijk is dat de taak van Infrax en andere gespecialiseerde firma's, maar het kan nooit kwaad om het een beetje in de gaten te houden.

Dakgoten

Ook de dakgoten vormen vaak een probleem. En opnieuw zijn het daar bladeren en takjes die van de bomen zijn gevallen, die de boel verstoppen. Wanneer er dan veel water doorkomt, kan de goot dat niet meer slikken. Zorg daarom altijd dat je dakgoten bladvrij zijn!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!