Floralisten zetten Minderbroeders Sint-Truiden in de bloemen

donderdag 14 maart 2019 - 17:04
Hilde Lieten
foto: stad Sint-Truiden
Zondag 17 maart vindt de laatste misviering plaats in de Minderbroederskerk in Sint-Truiden. Daarna trekken de broeders de deur van de site definitief achter zich dicht. Als eerbetoon zetten Truiense floristen de kerk dit weekend letterlijk in de bloemen.

Op zaterdag 16 en zondag 17 maart is de Koninklijke Unie van de Floristen van België opnieuw te gast op de Minderbroederssite in Sint-Truiden. Die is ditmaal het decor van "Limburg feest met bloemen en kunst". Dan maken Limburgse floristen bloemstukken die passen bij allerlei kunstwerken. Op het einde worden alle tentoongestelde creaties per opbod verkocht ten voordele van Think Pink en Cliniclowns.

Koningin Mathilde

Anderhalf jaar geleden stelden de Truiense Minderbroeders hun gebouw nog ter beschikking van de Koninklijke Unie van de Floristen van België voor Eurofleurs. Dat is het Europees kampioenschap voor jonge bloemenkunstenaars, dat zelfs bezoek kreeg van koningin Mathilde.

"Drie Truiense floristen zullen nu samen met hun Limburgse collega’s de kerk decoreren met bloemen", vertelt schepen van toerisme Hilde Vautmans. "Tegelijk loopt er in de kloostergangen een expo van meer dan 30 kunstwerken. Langs ieder stuk prijkt telkens een bloemenimpressie, naar de hand van telkens een andere Limburgse bloemist." 

Praktisch 

"Limburg feest met bloemen en kunst" is te bezoeken op zaterdag 16 maart van 10u tot 18u en op zondag 17 maart van 14u tot 18u in de Minderbroederssite (Minderbroedersstraat 5, 3800 Sint-Truiden). 

Op zondag 17 maart om 17u30 worden de kunstwerken officieel verkocht aan de respectievelijke hoogste bieders. Bieden kan tijdens de openingsuren op creaties van kunstenaars als Bonni, Eric Philippe, Valère Maenhout, Ricardo, Luc Boy, Guido Christiaens, Tom Herck, Baret, Raoul Chanet, Raf Roefflaer, Eric Goossens, Steven Vandervelpen, Rudi Eurlings, Willo Gonnissen, Somville, Marijke Cloes, Theo Cloes, Eric Maquoi, Boucher, Elisabeth Somorjai, Gerrit Kempeneers en Maja-Linn. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!