Gaatjesboorder in Hoeselt ontmaskerd

donderdag 12 september 2019 - 13:01
Fabrizio Simone
Foto: Radio 2
In Hoeselt is het intussen duidelijk wie de gaatjesboorder is die zeven eikenbomen heeft vergiftigd. Het gaat om een landbouwer die bezorgd is over de schaduw van de bomen op zijn stuk grond.

De persoon die in Hoeselt langs de Hombroekstraat zeven eikenbomen heeft vergiftigd, door er gaatjes in te boren en er vergif in te spuiten, heeft nu ook een gezicht. Het gaat om een landbouwer die zich zorgen maakt over de schaduw van de bomen op zijn perceel, waardoor zijn inkomen zou dalen.

Betrapt

De man werd afgelopen weekend op heterdaad betrapt door een getuige, maar het duurde even voor hij met zijn getuigenis naar de politie stapte. “De getuige wou anoniem blijven”, zegt schepen Bert Vertessen. “Maar de media-aandacht heeft er toch voor gezorgd dat de getuige naar de politie is gestapt.”

Boomchirurg 

De milieudienst van de gemeente Hoeselt heeft een schattingsverslag opgemaakt van de schade. “Er is een ruwe schatting gemaakt van 10.000 euro”, zegt Vertessen. “Dat is gebaseerd op de aankoopprijs van een grote eik met de plaatsing erbij. Maar we gaan eerst een boomchirurg inzetten om de bomen te redden.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!