Geen veerpont in Tervant: "Mijn klanten zullen niet meer tot in het café geraken"

dinsdag 14 januari 2020 - 12:37
Leen Paredis
foto: Radio 2
Er komt dan toch geen veerpont op het kanaal in Tervant, in Paal. Het was een idee van enkele inwoners als oplossing voor wanneer er aan de brug over het Albertkanaal zal gewerkt worden. Heel wat mensen zijn misnoegd over die werken want daardoor zal er tijdelijk geen verbinding meer zijn tussen de twee delen van Tervant.

Tervant, een gehucht van Paal, wordt door het Albertkanaal in twee gesneden, maar er is een brug die de twee delen verbindt. Volgend jaar wordt ook deze brug verhoogd zodat het vrachtverkeer over het Albertkanaal meer containers kan vervoeren. En dan zullen er heel wat mensen moeten omrijden. Een veerpont was volgens de inwoners een goede tijdelijke oplossing. Vroeger heeft er ook eentje gevaren. Maar de Vlaamse Waterweg ziet dat niet zitten omdat dat het verkeer op het kanaal zou verstoren.

Koude frietjes

Frituuruitbater Jan vindt dat erg spijtig: "Als de brug dichtgaat, gaan we dat heel hard voelen. De helft van onze klanten is van de andere kant van het kanaal. Die gaan hier niet geraken of een heel eind moeten omrijden. Dan zijn hun frietjes koud als ze thuiskomen." Ook cafébaas Johan denkt dat hij klanten gaat verliezen en vindt het voor heel Tervant problematisch. En hij wil niet bij de pakken blijven zitten: "Ze hebben botweg gezegd dat de veerpont er niet komt. Maar we gaan toch proberen een aanvraag in te dienen en we hopen op een fatsoenlijker reactie." 

De brug in Tervant wordt pas in september 2021 aangepakt. Maar de werken aan de brug in Beringen starten al volgende maand. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!