Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Gouden steak heeft Limburgs randje

wo 16 jan. - 7:30

Sinds deze week kan je in het grillrestaurant 'Butcher Grill & Bar' in Hasselt een biefstuk gaan eten met een laagje bladgoud. "Een primeur voor België", zegt zaakvoerder Ramis Pirigam.
foto: Radio 2
© foto: Radio 2

Een biefstuk met een laagje goud, dat gerecht kan je sinds deze week bestellen in het Hasseltse restaurant 'Butcher Grill & Bar'. Het is voor het eerst dat zo'n luxueuze steak geserveerd wordt in België. "Ik had het idee al enkele maanden in mijn hoofd. Voor deze creatie werk ik samen met een Antwerpse goudleverancier", zegt zaakvoerder Ramis Pirigram. 

Perfect eetbaar

Als je je afvraagt of het goud op de steak wel eetbaar is, dan moet je je geen zorgen maken volgens zaakvoerder Ramis Pirigram. "Ik gril een rib roast die ik daarna beleg met enkele velletjes bladgoud. Op deze steak ligt 24 karaat puur goud en dat is perfect eetbaar, al heeft goud zelf bijna geen smaak. De steak serveer ik daarna onder een stolp. Het gaat dus puur om de presentatie. Het geeft een soort wow-effect aan de mensen", zegt Ramis. Wie zo'n luxueuze steak eens wil uitproberen, betaalt daarvoor wel 65 euro

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet