Gouden steak heeft Limburgs randje
wo 16 jan. - 7:30
Een biefstuk met een laagje goud, dat gerecht kan je sinds deze week bestellen in het Hasseltse restaurant 'Butcher Grill & Bar'. Het is voor het eerst dat zo'n luxueuze steak geserveerd wordt in België. "Ik had het idee al enkele maanden in mijn hoofd. Voor deze creatie werk ik samen met een Antwerpse goudleverancier", zegt zaakvoerder Ramis Pirigram.
Perfect eetbaar
Als je je afvraagt of het goud op de steak wel eetbaar is, dan moet je je geen zorgen maken volgens zaakvoerder Ramis Pirigram. "Ik gril een rib roast die ik daarna beleg met enkele velletjes bladgoud. Op deze steak ligt 24 karaat puur goud en dat is perfect eetbaar, al heeft goud zelf bijna geen smaak. De steak serveer ik daarna onder een stolp. Het gaat dus puur om de presentatie. Het geeft een soort wow-effect aan de mensen", zegt Ramis. Wie zo'n luxueuze steak eens wil uitproberen, betaalt daarvoor wel 65 euro.