Gouverneur Herman Reynders wil meer ambitie en meer gemeentefusies

donderdag 5 december 2019 - 17:40
Janna De Clerck
foto: Belga
We moeten meer ambitie tonen in Limburg. Dat is de oproep van gouverneur Herman Reynders in zijn jaarlijkse rede voor de provincieraadsleden. Hij pleit ook voor meer fusies tussen gemeenten en hij wil dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.

Het is de elfde en laatste rede van Herman Reynders, want op 1 februari 2020 stopt hij als gouverneur. Maar hij blijft ambitieus, zegt hij. "Ik ben een sportman, ik heb altijd de ambitie om te winnen en de beste te zijn. Ik denk dat we de ambitie moeten hebben om mee te spelen in de competitieve wereld. En we moeten niet met elk project in Time Magazine staan, zoals met Fietsen door de Bomen of Fietsen door het Water. Maar we moeten wel willen scoren op internationaal niveau."

Decemberzittingen

De gouverneur roept ook op tot gemeentelijke fusies, hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. En hij wil dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land. De rede van de gouverneur is de start van Decemberzittingen, waarop het beleid van de provincie wordt toegelicht. 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!