Grootouders voeren in Hasselt actie voor beter klimaatbeleid

vrijdag 29 november 2019 - 13:11
Janna De Clerck
foto: Radio 2
Zo'n 100 grootouders uit Limburg voerden vrijdagmiddag actie voor een beter klimaatbeleid in ons land. Ze wandelden in groep van het Capucienenplein naar het station van Hasselt.

In verschillende landen kwamen vrijdag mensen op straat voor een beter klimaat. En de Limburgse tak van de organisatie Grootouders voor het Klimaat wilde haar steentje bijdragen, vertelt Berte Ketelslegers, één van de initiatiefneemsters. "We willen de provincies meekrijgen door regionale afdelingen op te richten. We willen lokaal mobiliseren, maar ook mensen sensibiliseren. We blijven ook veel organisaties aanschrijven."

Vierde wereldwijde actie voor het klimaat

De tocht ging door de binnenstad. "We wandelen door de stad, naar het station. We waren graag langs de Grote Markt gepasseerd, maar dat mocht niet van de politie omwille van de heraanleg van de Markt", legt Liesbeth Croughs uit. Het was een rustige optocht. "We willen onderweg toch wat mensen bereiken, om het draagvlak voor een beter klimaatbedrijf te vergroten." Vrijdag wordt er wereldwijd actie gevoerd voor het klimaat. In ons land zijn er betogingen in Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen en Namen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!