Hasselt: duur parkeren in het centrum, goedkoper erbuiten

donderdag 13 juni 2019 - 10:10
Dirk Reynders
Hasselt, parkeren
foto: Radio 2
Hasselt wil tegen 2025 klaar zijn met een nieuw parkeerplan voor bezoekers. De stad wordt daarvoor opgesplitst in 3 zones met 3 verschillende parkeertarieven.

Het was al langer duidelijk dat het parkeerbeleid in Hasselt zou bijgestuurd worden. Het stadsbestuur werkt daarom nu aan een ingrijpend plan dat in fasen over een 6-tal jaren zal uitgevoerd worden. De stad wordt verdeeld in drie zones: centrum, gordel en rand. In het centrum betaal je het meest, in de rand is het goedkoper of zelfs gratis.

Bewoners en bezoekers

Het parkeerplan maakt een onderscheid tussen bezoekers en bewoners, met de bedoeling dat bezoekers niet langer eindeloos in woonwijken rondrijden op zoek naar een parkeerplaats. Schepen van verkeer Guido Schepers zegt dat het de bedoeling is om de bezoekers goede parkeermogelijkheden te bieden op duidelijk omschreven plekken en niet meer overal zoals nu het geval is. Tegelijk moeten de verplaatsingen met de auto aangevuld worden met meer fietsgebruik en een goed openbaar vervoer.

Kiss&Pray

De eerste fase van het nieuwe parkeerplan start binnen 8 maanden. Op dat ogenblik wordt de nieuwe, grote ondergrondse parking aan de Blauwe Boulevard (kanaalkom) geopend. Ondertussen heeft deken Ali Cornelissis al een creatief voorstel gelanceerd. Hij wil ‘Kiss&Pray’ parkings bij de kerken. Daar zouden kerkgangers die niet goed te been zijn, kunnen afgezet worden en nadien weer opgepikt.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!