Hond Bas moet leven van rusthuisbewoners in Maasmechelen opvrolijken

vrijdag 17 januari 2020 - 16:07
Janna De Clerck
foto: Radio 2
Rusthuis de Maasmeander in Maasmechelen heeft een nieuwe bewoner: de hond Bas. Die moet wat meer leven in de brouwerij brengen. De hond werd op voorhand getraind om met bejaarden om te gaan.

"Onze bewoners fleuren op als er dieren in de buurt zijn", vertelt directeur Bernd Schepkens van de Maasmeander. "We hebben dat eerder al gemerkt toen er een mobiele boerderij op bezoek kwam. En intussen hebben we ook twee vissen en een kanarievogel." Bas werd op voorhand speciaal getraind. "De hond is twee jaar oud en de afgelopen vijf maanden werd hij door een bejaardenhelpster in Nederland getraind om om te gaan met bejaarden." 

Hondenborrel

Bewoner Henri is alvast enthousiast. "Ik vind het prachtig. Want ik heb zelf ook verschillende honden gehad." Ook Jennie is opgetogen "Ik denk dat hij hier goed verwend zal worden". De komst van Bas is vanmiddag gevierd in het rusthuis. "Niet met een babyborrel, maar met een hondenborrel", lacht Schepkens. "En de eerste reacties zijn geweldig. Het is mooi om te zien hoe gelukkig onze bewoners nu zijn. Dat maakt mij ook blij." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!