Iedere donderdag Babbel en Brei in Genk

donderdag 14 maart 2019 - 11:45
Hilde Lieten
Foto: Radio 2
Iedere donderdagvoormiddag komen in een rustige hoek op de tweede verdieping van de bibliotheek in Genk vrouwen samen om aan handwerk te doen. En natuurlijk wordt er tegelijkertijd gezellig gepraat met koffie of thee.

"Alle Genkse vrouwen zijn welkom op onze wekelijkse 'Babbel en Brei'. Maar er is geen enkele verplichting", zegt Heleen Rijcken van het Vrouwenhuis en de dienst diversiteit van de stad Genk. 

Leren van elkaar

"We zijn in december vorig jaar met het initiatief begonnen en merken dat het nu stilaan bekender wordt in Genk" gaat Heleen verder. "Er zijn vrouwen bij die al heel bedreven zijn in handwerk en anderen die nog moeten leren breien of haken maar dat maakt echt niet uit. Ze leren van elkaar en dat is juist het leuke."

Vriendschappen

"Iedere week komen zo'n 20 vrouwen samen", zegt Heleen. "De samenstelling van die groep wisselt nogal wat maar intussen is er een 'harde kern' ontstaan en daarin zijn al echte vriendschappen gesmeed. Zo hoorde ik vorige week nog een vrouw tegen een andere zeggen dat ze gerust mocht langskomen als er een probleem was want dat ze toch in elkaars buurt woonden en dat ze elkaar zo konden helpen. Het is echt heel fijn om te merken dat vrouwen aansluiting vinden bij elkaar en elkaar steunen", besluit Heleen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!