Jobtrein NMBS stopt dit jaar ook in Limburg

woensdag 4 april 2018 - 16:16
Op zaterdag 21 april rijdt de jobtrein van de NMBS weer door Vlaanderen. Daarmee wil de NMBS een heleboel nieuw personeel aanwerven. Dit jaar stopt de trein ook in Limburg, maar vakbond ACOD spoor klaagt aan dat er in onze provincie te weinig vacatures zijn.

De Belgische spoorwegen werven aan en dat doen ze dit jaar opnieuw met de jobtrein. De trein zal ook door Limburg rijden. Vorig jaar was dat niet het geval. Van de 211 vacatures zijn er wel maar weinig voor Limburg. "Onbegrijpelijk", volgens Stefan 'T Jolyn van het ACOD Spoor Limburg. "In deze tijden van digitalisering kunnen mensen toch perfect op afstand werken en toch wil men het personeel maar overhevelen naar Antwerpen en Brussel", zegt hij.  

Potentieel 

Volgens 'T Jolyn ontbreekt het in de provincie Limburg zeker niet aan potentieel. "Hier in Limburg zijn er mensen die bij het spoor willen komen werken, maar die moeten dan speciaal 3 uur op een trein gaan zitten voor jobs die ze hier perfect kunnen uitvoeren. We zijn op korte tijd al meer dan 600 mensen verloren dus als het zo doorgaat, blijft er binnenkort niets meer over van de werkgelegenheid", aldus 'T Jolyn. 

Volgens de NMBS gaat het toch om een vijftiental jobs in onze provincie. Het gaat dan vooral om vacatures voor technici.  De NMBS zegt ook dat er in Leuven en Brussel nog honderden vacatures zijn en dat die werkplekken vlot bereikbaar zijn met de trein.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!