Johan Sauwens: eerst burgemeester, daarna geen schepen meer

dinsdag 16 juli 2019 - 13:51
Emelie Wojcik
Bilzen, stadsbestuur, coalitie
Foto: Radio 2
Na de nieuwe verkiezingen zijn ze in Bilzen klaar met de samenstelling van hun nieuwe beleidsploeg. Opvallend is dat er heel wat bevoegdheden uitgewisseld zullen worden tussen de schepenen.

De beleidsploeg wordt een coalitie van Trots op Bilzen van Johan Sauwens en Beter Bilzen van Bruno Steegen. Sauwens wordt nu burgemeester en geeft op 1 april 2022 de sjerp door aan Bruno Steegen. Hij zal daarna geen schepenpost opnemen. Opvallend is dat er in de loop van de legislatuur veel bevoegdheidswissels zullen plaatsvinden tussen de schepenen. Ook de voorzitter van de gemeenteraad, Guy Sillen, zal in 2022 opgevolgd worden door Tom Bosch, terwijl hij dan zelf schepen wordt. Zo krijgen in de komende jaren liefst 13 verschillende verkozenen een mandaat als burgemeester, schepen of gemeenteraadsvoorzitter.

Installatievergadering

Op donderdag 8 augustus vindt de installatievergadering van de nieuwe beleidsploeg plaats. De nieuwe gemeenteraadsleden zullen de eed afleggen en daarna wordt het nieuwe college van burgemeester en schepenen verkozen verklaard.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!