Jongsocialisten delen krasbiljetten uit

woensdag 25 april 2018 - 08:32
In Hasselt, Brugge, Gent, Antwerpen en Leuven deelden de jongsocialisten deze ochtend gratis krasbiljetten uit. Maar je kon er geen geld mee winnen, de reden was wel om de schrijnende situatie aan te kaarten in de geestelijke hulpvraag en te pleiten voor een echte zorggarantie.

6106 kinderen met een psychische en fysieke beperking hebben momenteel een dringende hulpvraag. Iemand die zich niet goed in z'n vel voelt, moet gemiddeld 240 dagen wachten voordat hij/zij eindelijk de juiste zorg krijgt door de lange wachtrijen. Terwijl iemand met een gebroken arm meteen de beste zorgen krijgt in het ziekenhuis. Dit kan niet volgens de Jongsocialisten.

Familie

Psychische en fysieke beperkingen worden niet altijd meteen ernstig genomen. De reden hiervan is dat ze hun ouders of naaste familie nog hebben, dus er wordt verwacht dat zij nog opvang hebben en begeleiding krijgen. Daarom is het niet prioritair genoeg en zo kan hulp ook te laat komen.

Loterij

Volgens de Jongsocialisten is de jeugdzorg onder het beleid van minister Jo Vandeurzen de laatste jaren steeds meer een loterij geworden, vandaar dat ze krasbiljetten uitdelen, want zorg is geen loterij. Zorg krijgen wordt meer en meer een kwestie van geluk, terwijl het niet meer dan normaal is dat iemand met een hulpvraag meteen geholpen wordt. "Op lange termijn worden de mensen die hulp nodig hebben er precies letterlijk uitgepikt zoals een loterijspel", zegt Dylan Pypops, voorzitter Jongsocialisten Limburg.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!