Kerstboomkoorts laait op bij Limburgse BV's

dinsdag 19 november 2019 - 10:48
Cynthia Vandeweyer
Het is ongeveer een maand voor Kerstmis en in het straatbeeld en bij sommige mensen thuis zie je ze nu al opduiken: kerstbomen. Het lijkt niet langer de traditie om ze rond Kerstmis op te zetten, maar wel hoe vroeger hoe beter. Die "trend" lijkt er alleszins toch te zijn bij de Limburgse BV's. Zangeres Sabien Tiels heeft haar kerstboom zelfs al een paar weken in haar huiskamer staan.

Kunnen we de kerstboom al zetten of moeten we nog even wachten? Dat is de vraag die we ons ieder jaar opnieuw stellen. Kiezen voor vervroegde gezelligheid of nog wachten tot na de komst van Sinterklaas? De traditie om de kerstboom steeds rond Kerstmis te zetten lijkt eerder verleden tijd. Voor de meeste mensen valt aan de gezelligheid van de kerstboom en z'n lichtjes niet te weerstaan. Dat vinden ook de Limburgse BV's. Daan Masset belde er vanochtend in Start Je Dag over met zangeressen Lisa Del Bo en Sabien Tiels

November

"Bij mij staat de kerstboom al sinds 10 november", zegt Lisa Del Bo. "De kleinkinderen zijn dan langsgekomen om samen de kerstboom te versieren. In het begin vroeg een van mijn kleinkinderen zich wel af waarom de boom al stond voordat Sinterklaas gekomen was. Dan zei ik dat Sinterklaas sowieso de weg zou vinden naar mijn huis, net omdat de boom al staat", lacht Lisa. Maar het kan nóg vroeger, want zangeres Sabien Tiels heeft haar kerstboom al staan sinds 1 november. "Ik zet de kerstboom de laatste jaren wel enorm vroeg", zegt Sabien. "Eenmaal het vroeger donker begint te worden, dan denk ik waarom niet. Het is gezellig en mijn man en ik willen ook gewoon genieten van onze kerstboom." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!