KIES19: Verkiezingsborden worden kunstwerken in Beringen

woensdag 15 mei 2019 - 12:07
Dirk Vlaeyen
Foto: Radio 2
In Beringen werden verkiezingsborden van N-VA overplakt met affiches van kunstenaar E904. Hij voert een campagne met posters met daarop de tekst 'The Creeps of Greed' ofwel 'De Griezels van de Hebzucht'.

Kunstenaar E904 overplakte verkiezingsborden van N-VA en noemt het een kunstproject om te protesteren tegen politici die alles naar zich toe willen trekken: niet alleen het geld maar de macht en de controle. "Welkom bij mijn nieuwe kunstproject. Dit keer gaat het over hebzucht. Politici willen overal een deel van de koek. Ze zijn niet tevreden met een burgemeesterssjerp maar zijn ook voorzitter van een politieke partij en zetelen in het parlement. Zetelen in raden van bestuur, intercommunales… sommigen willen het allemaal. En het gaat hen niet alleen over geld maar ook over de zucht naar macht, controle, recht en orde in de maatschappij. Over om het even wat ons leven controleert", laat E904 weten.

Niet de eerste keer

De artiest overplakte vorig jaar ook al verkiezingsaffiches met de titel 'Yes I can make your shit smile'.  Dat was toen een waarschuwing aan elke burger dat politici om het even wat beloven als je maar voor hen stemt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!