KIES19: Vlaams Belang viert overwinning

zondag 26 mei 2019 - 23:00
Janna De Clerck
foto: Radio 2
Vlaams Belang is dé winnaar van deze verkiezingen. De partij behaalt in Limburg drie zetels in het Vlaams Parlement en drie in de Kamer. In Bilzen, de thuisbasis van Annick Ponthier, is de overwinning uitgebreid gevierd.

"Ik ben fier op het resultaat en op onze militanten", zegt Annick Ponthier, de federale lijsttrekker van het Vlaams Belang. "Als ik deze resultaten zie, dan denk ik dat het cordon sanitaire niet lang meer zal blijven bestaan. Wij willen ook absoluut onze bestuursverantwoordelijkheid opnemen."  Ook de leden van het Vlaams Belang zijn opgetogen. "De Vlaming heeft gezegd: het is genoeg geweest." Een andere vrouw pikt in: "Dat onze partij zo goed zou scoren in Limburg, dat is geweldig."

Nieuwe campagne

Voor Annick Ponthier zit de verkiezingscampagne er nog niet helemaal op, want in Bilzen worden er op 16 juni nieuwe gemeenteraadsverkiezingen gehouden. De Raad van State heeft dat beslist. "Mijn slogan is 'genoeg' want mensen hebben genoeg van het postjesverhaal. Dus ook in Bilzen willen we mee beleid voeren."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!