radio2 stelt voor

test je kennis

KRC Genk naar 16de finales Europa League

vr 14 dec. - 7:48

Met een 4 – 0 overwinning tegen het Noorse Sarpsborg kroonde Racing Genk zich tot de verdiende groepswinnaar in groep I van de Europa League. Die overwinning levert hen meteen ook een ticket voor de zestiende finales op.

Coach Philippe Clement maakte weer gebruik van zijn brede selectie. Hij koos onder meer voor Gano en Seck. En dat loonde al meteen, want Gano scoorde in de tweede minuut. Zinho Gano: “De timing was perfect! Ik zag dat Berge zijn man voorbij was en dan ben ik voor mijn verdediger gegaan. Zo kon ik de bal gewoon binnen tikken.” Een paar minuten later maakte Paintsil er 2 - 0 van en in de tweede helft kon Genk de score nog verdubbelen.

Europa League

Genk plaatst zich als groepswinnaar in de Europa League. Leandro Trossard: “Vandaag is het teambelang dat primeert, we hebben allemaal gedaan wat we moesten doen: die overwinning pakken en eerste worden in de groep."  Maandag weet Genk tegen wie ze op 14 en 21 februari die 16de finales zullen spelen.