Limburger na orkaan Dorian: "Terug stroom in huis, maar nog geen stromend water"

woensdag 11 september 2019 - 11:25
Cynthia Vandeweyer
Foto: vrt nws
Foto: vrt nws
Vorige week werden de Bahama's getroffen door orkaan Dorian. Limburger Kor Dormans maakte het mee met zijn gezin. Hij baat er een vakantieresort uit. "We zijn een week later en het openbare leven ligt nog voor een groot deel stil. We hebben geluk dat we net terug stroom in huis hebben", zegt Kor.

Vorige week sloeg het noodlot toe op de Bahama's. Orkaan Dorian heeft er een ware ravage aangericht. De dodentol is ondertussen opgelopen tot 50 en dat aantal kan nog oplopen, want er zijn nog steeds veel mensen vermist. Iemand die van geluk mag spreken is Limburger Kor Dormans die er een vakantieresort uitbaat. "Het is vooral het noordelijke en oostelijke deel van het eiland dat overspoeld geraakt is", zegt Kor. "Wij wonen in het zuiden van het eiland en daar is minder schade door de orkaan. Sinds gisterenavond hadden we terug stroom in huis, maar we hebben nog altijd geen stromend water." 

Openbare leven ligt stil

Ook het openbare leven op de Bahama's ligt voor een groot deel nog altijd stil. "De luchthaven is nog altijd gesloten en zal wellicht nog tot en met december gesloten blijven", zegt Kor. De luchthaven is wel opengesteld voor hulpverlening, zodat helikopters kunnen landen." Kor heeft zelf ook kinderen. Zij kunnen nog niet naar school gaan, omdat die nog steeds onder water staat. "Er zou tot anderhalve meter water in de school staan. We hebben geen idee wanneer onze kinderen terug naar school kunnen gaan. Daarom denken we eraan om op zoek te gaan naar andere locaties waar ze les kunnen volgen."  

Fundraising

Het Ocean Reef Resort van Kor is goed gespaard gebleven na de orkaan, maar zijn personeel had minder geluk. "Sommigen zijn hun huis volledig kwijt en enkele familieleden van hen zijn vermist of overleden", vertelt Kor. Hij is daarom een fundraising gestart om geld in te zamelen voor zijn personeel. "Online kunnen mensen een kleine bijdrage doen. Letterlijk alle beetjes helpen." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!