Limburgers en Diestenaren gebruiken te veel wegwerpverpakkingen

dinsdag 11 juni 2019 - 14:04
Jasmien Leboy
Foto: Radio 2
12.000 inwoners van Limburg en Diest hebben vorige maand getest hoeveel verpakkingen ze eigenlijk gebruiken. Daaruit bleek duidelijk dat ze veel wegwerpverpakkingen gebruiken, veel te veel zelfs.

"Uit de test blijkt dat de Limburgers en Diestenaren gemiddeld 56 wegwerpverpakkingen per week gebruiken", vertelt Ilse Luypaerts van Limburg.net. "Vierenveertig van die verpakkingen zouden ze eigenlijk kunnen uitsparen, zodat ze niet in het afval terechtkomen." De mensen die deelnamen aan de test kregen ook veel tips om verpakkingen uit te sparen of te vermijden. "We hopen dat ze ook na mei de goede gewoontes die ze hebben aangeleerd, zullen voortzetten", vult Luypaerts aan.

Oproep aan de producenten

Heel wat mensen doen ook een oproep aan de producenten in de Facebookgroep van Limburg.net. "We zien dat consumenten ook de producenten van verpakkingen willen aanspreken en vragen om minder verpakkingen op de markt te brengen. Op die manier kunnen zij verpakkingsarmer of zelfs verpakkingsloos winkelen", besluit Luypaerts. Met een brooddoos of drinkbus kan je al heel wat verpakkingen vermijden en ook als je herbruikbare zakken in huis haalt, kan je je steentje bijdragen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!