Limburgers in 'De Noodcentrale' op Eén

maandag 15 april 2019 - 08:44
Hanne De Tant
calltaker, noodcentrale, Hasselt
Bron: VRT
Vanavond kan je op Eén de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'De Noodcentrale' bekijken. Deze keer zullen er ook Limburgers te zien zijn.

Als je naar 101 belt, nemen calltakers de telefoon op. Els Schippers uit Hasselt is één van hen. "Rustig blijven is ALTIJD de boodschap want wij moeten eerst en vooral de persoon aan de andere kant van de lijn kalmeren. Pas daarna kunnen we informatie verzamelen. De locatie is altijd het belangrijkste voor ons om te achterhalen. 's Nachts lijken de problemen vaak veel groter en dan zijn wij er ook als luisterend oor."

Er werd voor 'De Noodcentrale' voortdurend gefilmd, maar natuurlijk wordt niet alles uitgezonden. "Ik heb zelf nog niets gezien, dus het is nog spannend afwachten tot vanavond", zegt Els.

Everzwijnen

"Oproepen over everzwijnen nemen spectaculair toe", zegt Els. "Mensen komen er vaak ongewild mee in aanraking. Dat is soms onoverkomelijk als een wild dier plots aan je auto staat. Als ik dan vraag hoe het met de auto is gesteld, merken ze vaak pas hoeveel schade het dier veroorzaakt heeft."

noodcentrale, Hasselt

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!