Limburgs bier valt in de smaak op World Beer Awards

vrijdag 9 augustus 2019 - 07:17
Dirk Vlaeyen
Foto: Radio 2
De World Beer Awards is een jaarlijkse internationale competitie waarbij prijzen worden gegeven aan de beste bieren. En enkele Limburgse biertjes zijn met medailles bekroond.

De World Beer Awards zijn één van de meest gerenommeerde bierprijzen ter wereld. De Limburgse familiebrouwerij Cornelissen uit Opitter won er 4 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille.

Limburgse Witte

Voor het tweede jaar op rij mag hun Limburgse Witte zich het beste Belgische witbier noemen. Jef Cornelissen: "We hebben Limburgs wit bier dat gekend is en al lang bestaat, en we hebben daar 2 varianten van die we recent ontwikkeld hebben. Dus eigenlijk het wit bier als basis met daar sappen van aardbeien bij, en dan ook nog met sappen van appel en peer."

De 2 varianten heeft Cornelissen ontwikkeld op vraag van buitenlandse klanten.

Maasmechelse Kompel

En ook de Maasmechelse Kompel ging aan de haal met drie medaillies; voor de Ondergrondse, de Kriek en de Prion des Fleurs. Die laatste is gemaakt naar aanleiding van 30 jaar mijnsluiting in Eisden, en is een bier waar honing is aan toegevoegd die komt van de bijen in het nationaal park hoge kempen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!