Lisa Kuppens opent ruilwinkel voor kleding in Genk

woensdag 9 oktober 2019 - 12:55
Hilde Lieten
Foto: Radio 2
In de Molenstraat in Genk is een nieuw stadsfabriekje open gegaan. Het gaat om een ruilwinkel voor kleding. Je brengt er je oude kleding binnen en als die verkocht raakt, krijg je punten waarmee je zelf een nieuw leuk kledingstuk uit de winkel kan meenemen.

Lisa Kuppens studeerde politieke wetenschappen en ze is ook erg ecologisch geïnspireerd. Lisa draagt zelf ook altijd tweedehandskleding. Als ze die moe was, bracht ze die tot nu toe terug naar de tweedehandswinkel en kocht er iets nieuws. Dat deed haar nadenken over een systeem om kleding te ruilen of te lenen, bijna zoals je boeken leent in een bibliotheek.

Eigen winkel

Lisa Kuppens weet intussen dat "verkoop" echt haar ding is. Ze opende daarom een eigen winkel in de Molenstraat in Genk. In de Ruilbar kan je oude maar nog goede kleding binnenbrengen. Als die verkocht raakt, krijg je punten (1 punt is 1 euro waard). Met die punten kan je zelf een nieuw kledingstuk kopen of je gebruikt de punten om een koffie te drinken of een soepje te eten in de Ruilbar.

Uniek concept

"Een soortgelijke winkel voor kleding bestond er nog niet", vertelt Lisa. "Ik geloof in ieder geval in het concept. En het is ook een goede zaak voor het milieu en voor de portemonnee van de mensen."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!