Machiels bouwt 401 vakantiewoningen in Zuid-Duitsland

dinsdag 5 september 2017 - 15:27
Machiels Building Solutions, Genk, Center Parcs
Machiels Building Solutions uit Genk heeft zijn grootste bestelling uit haar geschiedenis binnen. Ze bouwt 401 vakantiehuisjes voor Center Parcs in Zuid-Duitsland. Hierdoor kunnen ze 50 nieuwe productiearbeiders aanwerven.

De houtskeletbouwspecialist is dan ook trots dat ze dat order hebben binnen gehaald. "In Duitsland zijn ze vertrouwd met houtskeletbouw, maar toch hebben ze voor ons gekozen, dus daar zijn we heel fier op", zegt general manager Filip Vercauteren. "We bouwen alle elementen hier in Genk, zoals de wanden, de daken, inclusief ramen, deuren en gevelbekleding. Die worden dan op transport gezet richting Duitsland, en daar ter plaatse gemonteerd. Elke dag worden er 2 huisjes ter plaatse klaar gemaakt en op 1 jaar moeten de 401 huisjes er staan."

 

Dat zorgt voor extra tewerkstelling. "We kunnen 50 extra productiearbeiders aanwerven door deze bestelling en dat is goed voor Limburg natuurlijk", gaat Vercauteren verder. "Zo kunnen onze andere klanten op beide oren slapen, want we hebben voldoende productiecapaciteit om de andere projecten ook nog te blijven bouwen."

 

Het Park Allgäu zal eind 2018 de deuren openen. In totaal zal het park zo'n 1000 huisjes tellen, die naast Machiels Building Solutions ook door een Frans en Duits bedrijf gebouwd zal worden.

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!