Michiel Theunis: "Krokodillen zwemmen door straten"

dinsdag 5 februari 2019 - 12:23
Hilde Lieten
Foto: Radio 2
Michiel Theunis uit Lommel is al enkele maanden op reis in Azië, Nieuw-Zeeland en Australië. Velen van ons zouden er jaloers op zijn maar soms is zo'n reis ook wel heel erg spannend.

Momenteel trekt Michiel Theunis rond in Australië. En het was zijn bedoeling om deze week naar Townsville te reizen maar de snelwegen daar naar toe zijn geblokkeerd en treinen rijden er ook niet. Een deel van Australië kampt, na extreme temperaturen, met overvloedige regen en overstromingen. 

Krokodillen zwemmen door stad

"Ik heb beelden gezien van Townsville waar krokodillen door de stad zwemmen omdat de overheid een dam heeft moeten openzetten", zegt Michiel. "Normaal had ik daar zondag moeten zijn maar dat is natuurlijk niet echt prettig meer. Ook waar ik vastzat, op 3 uur van Townsville, was het al redelijk heftig en waren de wegen overstroomd. Dus heb ik opnieuw zonniger oorden opgezocht en ben ik teruggevlogen naar Sydney. Daar schijnt de zon en is het 30 graden."

Schaarste in winkels

"Maar voor de mensen in het getroffen gebied is het echt wel erg", zegt Michiel. "Winkels worden niet meer bevoorraad en er is een tekort aan brood, vlees en groente. Maar ondanks de hitte en overstromingen is Australië echt wel een heel mooi land met fijne mensen. Dit weekend vlieg ik naar Alice Springs, middenin de woestijn en ga ik de echte "outback" verkennen." Eén ding is zeker, Michiel Theunis keert voorlopig nog niet terug naar het grijze België! En geef hem eens ongelijk ...

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!