Minister Peeters nodigt jongeren uit voor gesprek over energiebeleid

vrijdag 11 januari 2019 - 11:27
Fabrizio Simone
Foto: Radio 2
Gisteren gingen 3 000 jongeren niet naar school, maar wel “brossen voor bossen" in Brussel. Dat hebben ze gedaan om aandacht te vragen voor het klimaat. En dat is Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open VLD) niet ontgaan.

Kersvers minister Peeters liet gisteren op haar Facebook-pagina weten dat jong engagement niet verloren mag gaan. Daarom nodigt ze 20 jongeren uit om op het partijbureau van Open VLD te praten over een ambitieus energiebeleid. De jongeren gingen gisteren niet naar school, maar wel naar Brussel om daar te betogen voor een beter klimaat.

"Input van derden is belangrijk"

Open VLD vindt dat een belangrijk onderwerp voor de toekomst. “Zelf zijn wij met de partij bezig om een ambitieus plan uit te schrijven,” zegt Peeters. “Daar is alle input van derden heel belangrijk bij. Ik wil graag een luisterend oor zijn voor die jongeren, om te kijken hoe we samen kunnen gaan voor een beter klimaat.”

Opnieuw spijbelen

Dat het gesprek met de jongeren donderdag plaatsvindt, vindt Peeters jammer. “Ik had het liever op een woensdag gezien,” zegt ze. “Ik wil zeker geen spijbelgedrag aanmoedigen. Ik zou ook niet willen dat mij dochter zomaar gaat spijbelen. School is en blijft heel belangrijk. Anderzijds is het mooi dat jongeren zich op deze manier inzetten voor het klimaat.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!