Modelduikboot uit nieuwe Vlaamse film Torpedo in Affligem

zondag 13 oktober 2019 - 18:23
Lennart Segers
De onderzeeër die gebruikt wordt voor de nieuwe Vlaamse film Torpedo, was dit weekend al te bekijken tijdens de modelbouwbeurs Plastic&Steel in de Bellekouter in Affligem. Ontwerper Raf Janssens gaf er met plezier meer uitleg over de nagebouwde boot die hij, samen met zijn team, wist te ontwerpen.

Torpedo is een nieuwe Vlaamse actiefilm van regisseur Sven Huyberechts met onder meer Koen De Bauw. De filmplannen waren er al in 2008 want toen kwam de filmploeg al aankloppen bij de modelbouwers uit Genk. Een eerst versie was goed maar later is gekozen voor een groter model van 6 meter lang. Er zijn drie duikboten gemaakt. In de trailer van de film ziet het er alvast levensecht uit. De boot was dit weekend exclusief te zien op een modelbeurs in Affligem.

Levensecht maar in 't klein

Raf Janssens wat zo enthousiast dat hij meer bouwde dan gevraagd: "Normaal maak je voor een film enkel de linkerzijde, maar uiteindelijk hebben we ook de rechterkant levensecht nagemaakt op schaalmodel op basis van de oorspronkelijke plannen. Het gaat om een Duitse U-boot uit de Tweede Wereldoorlog. Ik ben heel blij over het resultaat. Binnenkort is de première en daar zijn we op uitgenodigd."

Torpedo is een Vlaamse film waarin Vlaamse rebellen in 1943 de oversteek naar Amerika wagen vanuit Congo in een duikboot. De film speelt vanaf 23 oktober in de Vlaamse bioscopen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!