Ndongala van KRC Genk in H&M-winkel beschuldigd van diefstal

woensdag 11 september 2019 - 06:42
Hilde Lieten
Foto: Radio 2
Dieumerci Ndongala van KRC Genk zegt dat hij gisteren in een filiaal van H&M in Vilvoorde onterecht beschuldigd is van diefstal en heeft het over een racistische daad. 

Dieumerci Ndongala postte gisteren een filmpje op zijn instagrampagina waarin hij uitlegt wat er gebeurde. In een filiaal van H&M in Vilvoorde werd hij bij de uitgang opgewacht door 2 agenten omdat één van de medewerkers van de winkel dacht dat hij gestolen had. In de winkel waren losse prijslabels van kleding gevonden en volgens Ndongala werd hij geviseerd omdat hij zwart is en dreadlocks heeft.

Betaald en ticket

Ndongala toont in het filmpje ook zijn eigen aankopen en het ticket dat bewijst dat hij betaald heeft. Terwijl hij het filmpje maakt, zie je duidelijk ook de twee agenten en een personeelslid van de H&M. Aanvankelijk is Ndongala verbaasd en kan hij nog spottend glimlachen maar in stukjes film die hij later toevoegde, merk je dat hij steeds bozer wordt en zich erg beledigd voelt. H&M zegt dat het om een misverstand gaat. Ndongala zal morgen reageren op de wekelijkse persconferentie van Genk.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!