Nieuw voetbalstadion in Lommel of niet?

vrijdag 8 februari 2019 - 17:11
Hilde Lieten
foto: lommel sk
Het is nog altijd niet duidelijk of er in Lommel een nieuw stadion komt voor voetbalploeg Lommel SK. Vandaag was er een nieuw overleg tussen de nieuwe burgemeester en de club.

Burgemeester Bob Nijs sluit niet uit dat het oude stadion gerenoveerd wordt of dat er daar een gedeeltelijke nieuwbouw komt. Een groot nieuw stadion met 10.000 zitplaatsen en een winkelcomplex, daar heeft hij bedenkingen bij: "Lommel heeft een bruisend handelscentrum. En als er onder het stadion winkels bijkomen, spreken we over 10 000 vierkante meter retail. Dan moet er een goede dynamiek komen tussen die winkels en de winkelstraat. Ook de buurtbewoners rond het stadion moeten betrokken worden bij het project. Dus we hebben eerst hun akkoord nodig voor we verder kunnen praten."

8000 plaatsen in stadion

Lommel SK zelf wil in ieder geval een stadion dat geschikt is om als profclub te kunnen blijven spelen in 1 B of 1A. Dat betekent dat er minstens 8000 plaatsen moeten zijn. Greet Vanbrabant: "Daarnaast moeten de douches en kleedkamers uitgebreid worden, er moet een perstribune komen, de parking moet groter worden enz. Maar voor ons is het vooral belangrijk dat we ook onze gasten op een veel betere manier kunnen ontvangen en daar moeten we op dit moment, in het huidige stadion, behoorlijk aan inboeten."

De club hoopt dat de knoop over de renovatie of nieuwbouw zo snel mogelijk wordt doorgehakt. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!