Nieuwe wagens voor Wit-Gele Kruis Limburg

maandag 15 april 2019 - 12:09
Hanne De Tant
Wit-Gele Kruis, Ford Fiesta
Bron: Radio 2
Het Wit-Gele Kruis Limburg gaat in zijn wagenpark geleidelijk aan de huidige Hyunday i20 wagens vervangen door Ford Fiesta's. En het personeel heeft mee mogen beslissen.

Er is een algemene besteding gebeurd, en op verschillende criteria zoals veiligheid, algemeen comfort en ergonomie scoorde de ford fiesta het best. "De medewerkers hebben zelf mee mogen testen, " zegt directeur Nadja Vananroye, "ze hebben dus ook inspraak gehad."

Ecologisch en ergonomisch

Het Wit-Gele Kruis zet ook in op ecologie en duurzaamheid door de aankoop van 6 elektrische wagens van Renault.  "De elektrische wagens zijn een losstaand project", zegt intern preventieadviseur Vincent Moermans. "We willen zo kijken of elektrisch rijden haalbaar is en wat de aandachtspunten hiervoor zijn. Als we in de toekomst willen overschakelen op volledig elektrisch rijden, dan hebben we hier al ervaring mee."

Buiten het ecologische aspect wordt ook de ergonomische kant van het verhaal bekeken. Vincent Moermans: "De medewerkers zitten heel vaak in de auto. Het in-en uitstappen was dus een belangrijk aandachtspunt want het comfort is zeer belangrijk. Ook de veiligheid wordt ondersteund door sensoren en elke auto beschikt nu over een GPS."

Elektrische auto, Wit-Gele Kruis Limburg, Renault

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!