Nog kwart Limburgse katteneigenaars moet kat laten steriliseren of castreren

maandag 21 oktober 2019 - 11:46
Ilse Suffeleers
foto: pixabay
Het Vlaamse kattenplan, dat het aantal zwerfkatten en de overpopulatie aan katten in asielen wil tegengaan, lijkt zijn vruchten af te werpen. Maar Limburg is momenteel nog de slechtste leerling van de klas.

Het is zo dat katten die voor 1 april 2018 geboren zijn, ten laatste op 1 januari gecastreerd of gesteriliseerd moeten zijn. Het Vlaamse gemiddelde ligt op 81 procent geregistreerde katten die die ingreep al ondergaan hebben. In Limburg is dat maar 74 procent, het slechtste cijfer in Vlaanderen.

Overpopulatie tegengaan 

Sensibiliseren is zeker in Limburg nodig, zegt volksvertegenwoordiger Vera Jans: "Het is goed dat mensen weten dat het niet alleen een verplichting is. Bij katten is één en één snel zes, en dat soms verschillende keren per jaar, dus als iedereen zijn kat laat steriliseren of castreren, zorgen we ervoor dat we de overpopulatie in asielen tegengaan en dat we veel minder katten moeten euthanaseren.  

Katteneigenaars hebben dus nog tot 1 januari de tijd om hun huisdier bij de dierenarts te laten castreren of steriliseren. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!