Nog voor opening Tefaf al eerste topstuk verkocht

donderdag 14 maart 2019 - 12:24
Hilde Lieten
foto: 1L
Tefaf, dé topbeurs rond kunst en antiek in Maastricht gaat zaterdag pas open maar er is nu al een topstuk verkocht. Het gaat om een schilderij van Renoir.

De verkoper van het vrouwelijk naakt zou het negen jaar geleden gekocht hebben op een veiling voor 10 miljoen euro. Hoeveel het nu heeft opgebracht, is niet duidelijk maar dat bedrag zou een pak hoger liggen. De nieuwe eigenaar is een verzamelaar die niet wilde wachten tot de opening van de beurs in het MECC in Maastricht. Het doek van Renoir blijft tijdens de beurs wél hangen, je kan het dus zeker nog gaan bekijken.

Privéjets

"De komende dagen landen 200 tot 300 privévliegtuigen op Maastricht Aachen Airport", zegt Manager Operations Robert Jense van Maastricht Aachen Airport. Het gaat om vliegtuigen van exclusieve kunstkopers die op de dag voor de officiële opening van de kunstbeurs al een kijkje mogen nemen en eventueel kunstwerken kunnen aankopen. Dit weekend begint de gerenommeerde kunstbeurs pas echt en dan mag het 'gewone' publiek naar binnen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!