Oldtimer van busbedrijf “De Zigeuner” krijgt rol in internationale film

donderdag 13 juni 2019 - 09:58
Fabrizio Simone
Foto: Radio 2
Een oldtimer van busbedrijf “De Zigeuner” uit Diepenbeek zal figureren in de internationale film ‘The Racer’. De cast bestaat uit kleppers als Louis Talpe en Matteo Simoni. De opnames zijn op dit moment volop aan de gang in Ierland. In 2020 zal de film in de bioscoop te zien zijn.

De opnames van de internationale film 'The Racer' zijn volop aan de gang. De film gaat over de openingsritten van de Tour de France in de jaren '80 die verhuisd zijn naar Ierland. In de film neemt de Belgische wielrenner Dom Chabol tegen zijn zin deel aan de wedstrijd omdat hij twijfelt over zijn toekomst als wielrenner.

VIP-bus

Er spelen heel wat bekende acteurs mee in de film, waaronder twee Belgen: Louis Talpe en de Limburger Matteo Simoni. En er is nóg een Limburgs kantje aan de film. Eén van de bussen van busbedrijf ‘De Zigeuner’ krijgt ook een rol. “De makers van de film zochten een oldtimer”, zegt Rik Vanheusden, CEO van het busbedrijf. “Eén van onze VIP-bussen van 30 jaar oud sprong in het oog. Het is een bus die in de film door de renners gebruikt wordt, met een salon en tafeltjes erin.”

De grote baas van het busbedrijf zal zelf ook te zien zijn in de film, als buschauffeur. Hij zit op dit moment in Ierland voor een aantal draaidagen. “Gisteren was er een scène aan het hotel van de renners”, zegt Vanheusden. “De renners werden overstelpt door de pers. En ik ben voor de opnames meer dan 100 keer voor- en achteruit moeten rijden.”

“Simoni en Talpe zijn toffe mannen”

Niet alleen de cast, maar ook de crew van de film bestaat uit heel wat Belgen. Vanheusden heeft ook al een aantal scènes achter de kiezen met Louis Talpe en Matteo Simoni. “Het zijn toffe gasten”, zegt hij. “Je kunt er gewoon een babbeltje mee slaan. Het is een gezellige bende.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!