Ooit al een robot zien dansen op Gangnam Style?

maandag 20 november 2017 - 17:59
In het Sint-Jan Berchmanscollege in Genk was er vandaag de avant-première van een bijzondere theatervoorstelling, Kato 2.0, een voorstelling met naast een actrice ook een robot, een primeur voor België.

In theaterstuk Kato 2.0 van Theater van A tot Z speelt een échte robot mee. Robot Zora wordt ook wel gezien als het 'zusje' van de grotere robot Pepper. Beide robots worden ingezet in de zorgsector. Zo is een robot als Zora al gebruikt in het UZ Gent om kinderen te helpen revalideren. In sommige woonzorgcentra worden robots ingezet om mensen te animeren. En dat kunnen ze als de beste. 

In Kato 2.0 praat en danst robot Zora er op los. Zo proberen ze jongeren interesse te laten krijgen in technologie. Het theaterstuk maakt deel uit van het STEM-actieplan, waarmee de Vlaamse regering jongeren wil stimuleren om voor STEM-opleidingen en -loopbanen te kiezen. Dat zijn technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Vandaag was de avant-première van het theaterstuk in het Sint-Jan Berchmanscollege in Genk. De komende 3 jaren zal het theaterstuk met robot Zora heel wat scholen in Vlaanderen afgaan.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!