Ook in Genkse koranscholen worden salafistische ideeën onderwezen

woensdag 11 september 2019 - 12:38
Ilse Suffeleers
In Nederland is er ophef ontstaan over een reportage over enkele salafistische moskeescholen. Kinderen zouden daar onder meer leren dat mensen met een ander geloof of homoseksuelen de doodstraf verdienen. Ook in Genk zien ze dat gebeuren, zegt kamerlid Zuhal Demir (N-VA).

Genks N-VA-kamerlid Zuhal Demir zegt dat ze meermaals leerkrachten verhalen heeft horen vertellen over wat sommige leerlingen opgepikt hebben op de koranschool. Demir: "Maandag komen die terug en vertellen aan de leerkracht: homo's moeten verbrand worden in de hel en mensen die een andere godsdienst hebben zijn afvallig."

Nu maatregelen nodig

Volgens politoloog Fouad Gandoul gaat het om een oud zeer, omdat er vroeger voor de koranscholen voor kinderen alleen maar boeken voorhanden waren van uitgesproken salafistische strekking. Maar nu moet er wel opgetreden worden, vindt hij. "Er moeten veel meer boeken komen die wel degelijk aansluiten bij een moderne visie van de Islam, en die aansluiten bij fundamentele waarden die wij belangrijk vinden. En moskeeën die jongeren tussen 5 en 12 jaar blootstellen aan radicale ideeën, die in de verste verte niet aansluiten bij onze maatschappij, moeten aangepakt worden."


 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!