Op zoek naar een hond? Pup4Life helpt

woensdag 20 februari 2019 - 07:51
Dirk Vlaeyen
Foto: Radio 2
De Limburgse dierenartsen willen mensen helpen bij hun zoektocht naar een hond. Daarom lanceren ze de campagne Pup4Life.

Overweeg je een pup of nieuwe hond aan te schaffen? Dan kan Pup4Life je helpen. Door samen een vragenlijst te overlopen willen dierenartsen voorkomen dat mensen impulsief voor een hond kiezen, terwijl dat ras misschien niet echt past bij hun levensstijl of gezin. Waardoor het dier vaak snel in het dierenasiel belandt. Pascale Trimpeneers, de voorzitter van de Limburgse dierenartsen: "We denken 4 minuten lang na over de aankoop van een pup, en een half uur bij de aankoop van een gsm..."

Emotionele beslissing

Heel vaak gaat het om emotionele aankopen zegt Trimpeneers: "De buurman heeft een leuke hond en we willen dezelfde. Het zou beter zijn als mensen op voorhand eens nadenken over wat ze in huis halen. Want uiteindelijk gaat het om een levend dier en niet om een meubel. Het mag geen dierenleed worden en dat is toch vaak wat we zien."

Een verwittigd man...

De dierenartsen willen toekomstige eigenaars ook waarschuwen voor broodfokkers en pups met gezondheidsproblemen. Op de website van Pup4Life krijg je meer info en tips over de aanschaf van een hond.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!