Opgezette Roger reist rond in pop-up expo over de wolf

woensdag 15 mei 2019 - 14:29
Jasmien Leboy
Opgezette wolf
Foto: Radio 2
In Limburg loopt vanaf zaterdag een tentoonstelling over wolven. De pop-up staat eerst in Gruitrode in Oudsbergen, maar verhuist later ook nog naar Peer, Lommel en Bree. Die steden liggen in Noord-Limburg, niet toevallig de regio waar de wolven vandaag actief zijn. Kers op de taart: de opgezette wolf Roger.

De wolven zijn, na meer dan een eeuw, terug in ons land. Daarom loopt in Noord-Limburg binnenkort de pop-up tentoonstelling "Wolven in Limburg". Met de expo willen de initiatiefnemers de mensen informeren over de terugkomst van de wolven en de gevolgen daarvan. "Wij willen vooral duidelijk maken dat we op zoek moeten gaan naar hoe we op termijn kunnen samenleven", vertelt Luc Flipkens van natuurgebied Duinengordel. "De wolven zijn er terug en de kans dat ze weg zullen gaan is heel klein. We kunnen er ons dus beter op voorbereiden en zoeken hoe we op de beste manier met de wolf kunnen samenleven, zeker in Limburg."

Sprookjes

Door sprookjes als Roodkapje hebben mensen vaak een fout beeld van de wolf. "Als we kinderen vertellen waar wolven voor staan, wat hun functie is, waarom je er geen schrik van hoeft te hebben... dan wordt de wolf binnen dit en twintig jaar voor hen eigenlijk iets normaals", zegt Flipkens. Op de tentoonstelling kan je zelfs oog in oog staan met een echte wolf: de opgezette Roger. 

Je kan de expo nog bezoeken tot het einde van het jaar.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!