Pleegzorg Limburg blijft pleeggezinnen zoeken

donderdag 14 maart 2019 - 16:53
Marc Lens
foto : radio 2
Pleegzorg Limburg is op zoek naar kandidaat-pleeggezinnen voor kinderen die voor korte of lange tijd opvang nodig hebben. Momenteel staan er in Limburg 78 kinderen op een wachtlijst.

Pleegzorg Limburg is voortdurend op zoek naar pleeggezinnen. " We hebben eigenlijk altijd een wachtlijst en daar staan meestal tussen de 50 en 80 kinderen op", zegt Jana Bens van Pleegzorg Limburg. "Het is belangrijk om een grote groep pleegouders te hebben omdat we willen kunnen kiezen welk gezin het best past bij een jongere".

Begeleiding

Gezinnen die zich kandidaat willen stellen moeten uiteraard aan een aantal voorwaarden voldoen. Pleegouders moeten minstens 18 jaar zijn en een blanco attest van goed gedrag en zeden hebben.

Het allerbelangrijkste is dat de gezinnen de jongeren een warme thuis geven.

Jana Bens

"De jongeren die een opvanggezin nodig hebben hebben meestal 'een rugzakje' bij en komen bijvoorbeeld uit een problematische gezinssituatie. De tijd dat ze opvang nodig hebben kan sterk verschillen van enkele dagen tot enkele jaren. Soms hebben jongeren tijdens de schoolvakantie even opvang nodig." Pleeggezinnen staan er niet alleen voor, Pleegzorg Limburg zorgt voor een vaste begeleider. En er is een financiële tegemoetkoming. 

Wie meer informatie wil kan HIER terecht. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!