Pukkelpop gaat bijna van start

dinsdag 13 augustus 2019 - 14:30
Cynthia Vandeweyer
Foto: Radio 2
Foto: Radio 2
Op donderdag 15 augustus start op het festivalterrein van Kiewit in Hasselt het festival Pukkelpop. Alles wordt in gereedheid gebracht om het vierdaagse festival te openen.

De organisatie zet dit jaar ook weer extra in op veiligheid. "We zorgen voor een goede communicatie met de festivalgangers", zegt Chokri. "We geven handige informatie door via lichtgevende infoborden en natuurlijk via onze Pukkelpop app. En wat betreft de veiligheid hebben we ook dit jaar metaaldetectoren aan de ingang." De Kempische Steenweg zal ook van dondernamiddag tot maandagnamiddag afgesloten zijn, van aan de Cordacampus tot de Zavelvennestraat.

Opgelet: spoorstaking

Voor reizigers die met de trein komen, is het wel opletten, want op zaterdag gaat de onafhankelijke spoorbond OVS staken. De NMBS wil de festivalgangers zeker niet in de kou laten staan en belooft zaterdag genoeg treinen te laten rijden naar Hasselt. 

Regen of geen regen?

Festivalgangers zullen het misschien niet droog houden op het festival, maar daar is de organisatie op voorbereid. "We blijven het weer sowieso monitoren met ons eigen weerteam, maar we merken ook dat het weer continu verandert, dus het is afwachten", zegt Chokri.  

Recordpoging

Het wordt een bijzondere Pukkelpopeditie, want er komt een wereldrecordpoging. "We proberen het wereldrecord van het grootste aantal lasers op een festival te verbreken. Tot nu toe staat het record op 314 lasers op een en dezelfde site, maar wij proberen dat aantal in de Boiler Room te verhogen naar 320. Wie weet komt die recordpoging wel in een of ander boek terecht", zegt Chokri. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!