Racing Genk werkt niet mee aan een transfer van Pozuelo

maandag 11 februari 2019 - 13:30
Martijn Donné
Foto: PhotoNews
Racing Genk is niet van plan om Alejandro Pozuelo te laten vertrekken. De leider in de Jupiler Pro League houdt vast aan een akkoord met de Spanjaard. "Hij zou blijven tot 14 juni", laat Genk weten in een bericht op de clubwebsite.

Alejandro Pozuelo (27) schermt met verregaande interesse van Toronto FC. De Canadese club zou de Spanjaard zo snel mogelijk naar de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS willen halen. Hij zou daar ook vier keer meer verdienen dan wat hij nu bij Genk verdient.

Juridisch akkoord

Voor Racing Genk is dat geen optie. Het wijst zijn smaakmaker op een akkoord dat ze vorige maand sloten. "In januari bereikte KRC Genk een rechtsgeldige overeenkomst met Alejandro Pozuelo, dat hij zou blijven tot 14 juni 2019", klinkt het bij de club. "Zijn management geeft nu aan dat Pozuelo de club eerder wil verlaten. Dat gaat voor KRC Genk in tegen haar engagement met de speler, de hele spelersgroep én de supporters."

"Sportief luik belangrijker dan het financiële"

De transfer zou de competitieleider wel een flinke som kunnen opleveren. "Voor KRC Genk is in dit dossier het sportieve luik belangrijker dan het financiële", klinkt het bij de competitieleider. "Het gaat de club niet om geld, maar om het sportief project met haar hele spelersgroep. In die groep is Alejandro een zeer belangrijke speler."

Achterpoortje

In de supporterscafé's in Genk is heel wat ongenoegen te horen. "Ik vind het triestig", laat een supporter weten. "Pozuelo heeft beloofd dat hij zou blijven tot het einde van het seizoen. Dan zou hij door de grote poort kunnen vertrekken. Maar als hij de club nu verlaat, gaat hij buiten via het achterpoortje. Het is een echte soap aan het worden."

Grote geld

"Wie wil er nu in Canada voetballen", vraagt een andere supporter zich af. "Dan kies je toch voor Engeland, of in zijn geval voor Spanje. Het grote geld zal wel een rol spelen. Het management van Pozuelo maakt zijn kop zot."

"KRC Genk hoopt dat Pozuelo en zijn entourage zich vinden in dit club standpunt", besluit de club. Racing Genk kondigde al aan dat er op de persconferentie maandagmiddag geen verdere info rond de eventuele transfer volgt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!