Radio 2 Limburg verhuist!

vrijdag 16 november 2018 - 09:20
Martijn Donné
Foto: Radio 2
Het is zover! Vandaag verhuist de redactie van Radio 2 Limburg officieel naar haar nieuwe stek. Tijdens de middaguitzending wandelen we van de Via Media naar ons nieuwe gebouw op het Limburgplein. Presentatoren Daan en Mathijs en de rest van de medewerkers stappen vanmiddag in een nieuw verhaal.

Vanaf vandaag is de Via Media verleden tijd voor Radio 2 Limburg. 14 Jaar lang was ons gebouw langs de Universiteitslaan het klankbord voor wat er in Limburg leeft. Maar we  verhuizen we naar de oude rijkswachtkazerne aan het Limburgplein in Hasselt. Het gebouw is helemaal gerenoveerd en zal voor de komende jaren de nieuwe thuis worden van onze regionale zender. Om stipt 12u vertrekt een symbolische wandeling van het oude gebouw naar het nieuwe. En enkele luisteraars wandelen mee met de redactie.

We hebben de verhuisdozen gevuld, alles naar het nieuwe gebouw gebracht en alles in het oude gebouw opgeruimd. Veel moet er tijdens de wandeling dus niet meer meegenomen worden. Wat we wel mee hebben: straatnaambordjes! De bordjes op de Martelarenlaan, de Dokter Willemstraat en de Albrecht Rodenbachstraat kregen we van de stad of namen we stiekem mee. Maar van de Via Media is er helemaal geen naambordje, dus dat hebben we zelf moeten maken. Ondertussen wandelen we met ferme pas verder!

Onderweg staat Ilse klaar om ons het nieuws van de middag te bezorgen. Dat doet ze vanuit de gekende Radio 2-Minicooper.

Uiteráárd loopt weerman Eric mee. Hij vertelt zoals elke dag over het Limburgse weer. En de zon komt erdoor tijdens de wandeling, bedankt Eric!

Op een uur van de Via Media naar het Limburgplein stappen, dat is toch stevig. Maar volgens ergonoom Veerle is het juist heel belangrijk dat je tijdens de werkuren genoeg wandelt. Het is gezond, en zou ook helpen tegen stress en burn-outs. Ondertussen koopt weerman Eric op de markt nog de eerste bureauplant van het nieuwe gebouw.

We hebben het gehaald! Daan en Mathijs stappen symbolisch voor de eerste keer door de deur van het nieuwe gebouw. Vanaf nu vind je Radio 2 Limburg in het hartje van Hasselt aan het Limburgplein.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!