Rapperscollectief "Goeie Jongens" staat zaterdag op Pukkelpop

dinsdag 13 augustus 2019 - 12:25
Hilde Lieten
Foto: Radio 2
De "Goeie Jongens" waren afgelopen zomer nog co-headliner op Genk On Stage. En dat was zo'n groot succes dat even daarna Pukkelpop aan de lijn hing. De Genkse rappers staan doordaar zaterdag tussen 12 en 13 uur in de Marquee op Pukkelpop.

Genk is een bruisende hiphopstad met een rijke geschiedenis. Een verhaal dat twintig jaar geleden haar oorsprong kende dankzij groepen als ODC, 3600 en Ganz Gflipt. De Genkse hiphopscene is een genre op zich die in al die jaren is blijven evolueren. Nieuw talent liet zich inspireren, terwijl de oude garde niet bleef stilzitten. Samen vormen ze "Goeie Jongens".

Genk on Stage

"Om 20 jaar hiphop in Genk te vieren, hebben we iedereen gecontacteerd in Genk die ooit hiphop heeft gemaakt", vertelt Leandro Cinus. "Niet iedereen deed mee maar de meesten wel. En onder de naam "Goeie Jongens" stonden we zo op Genk on Stage. We hadden daar zo'n 500 toeschouwers verwacht, dat werden er 3000. Dat was voor degenen die pas bezig zijn maar ook voor de anderen vrij heftig."

Tiewai eerder al op Pukkelpop

"Het is voor ons allemaal de eerste keer dat we op Pukkelpop staan", gaat Leandro verder, "alleen Tiewai was er al eerder. Dat zorgt voor wat stress maar dat is niet iets waar we niet tegen kunnen!", lacht Leandro nog. 

"Het is allemaal begonnen met ODC waarin Don Luca, Alberto en Ikke zaten. De nummers van toen brengen we ook, dat zijn classics die iedereen kan meezingen. Maar er zijn ook nummers van nieuwkomers en die hebben ook weer hun eigen fans. Zo zijn de artiesten verschillend, maar ook de fans."

Repeteren?

"We zijn zelf allemaal jarenlang naar Pukkelpop geweest, naar de optredens, maar nu staan we er zelf, en dat is wel heel fijn natuurlijk. Of ik nog ga repeteren? Ik heb nooit echt geloofd in repeteren maar de anderen zullen dat zeker nog wel doen", lacht Leandro. "Komt goed!"

 

 


 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!